svetsare

Jobba borta – att hyra rum för jobbresan

 

Medan det vanligaste är att ha ett jobb där man går till samma arbetsplats varje dag så är det inte ovanligt att vissa behöver resa i jobbet. Ett exempel på detta är när det dras igång större projekt på t.ex en fabrik och man behöver extern arbetskraft. Om du inte planerar att bo på ett hotell så kommer du behöva titta på att hyra ett rum, eller ett hus om det finns tillgängligt. Eftersom att du kommer spendera en del tid i ditt tillfälliga boende så finns det några saker som kan vara bra att tänka på, vi tänkte gå igenom några av dessa.

Hyr ett rum nära jobbet

En av de första sakerna du vill titta på är avståndet från ditt boende till den nya arbetsplatsen. Har du t.ex åkt tåg till platsen du ska arbeta och bo på så kommer det att underlätta om boendet ligger i nära anslutning till arbetsplatsen. Kan du ta dig till jobbet inom 10 minuter så har du förmodligen hittat ett bra ställe att bo på. Kan du gå till arbetsplatsen utan att det tar allt för lång tid så kommer det att göra din vardag väldigt mycket enklare!

Nära till nödvändigheter

Förutom att ha nära till jobbet så finns det även ett stort värde i att ha nära till saker som mataffärer och restauranger. Ska du spendera en längre tid i ditt tillfälliga boende så kommer du förr eller senare behöva handla. Tänk på att alla kiosker kanske inte har ett speciellt bra utbud av t.ex hygienartiklar och råvaror till matlagning, se därför till att ha nära till en riktig mataffär.

Har huset allt du behöver?

Ska du spendera en längre period i ditt tillfälliga boende så är det viktigt att huset är utrustat med både bekvämligheter men även nödvändiga saker som en bra tvättmaskin. Kolla med hyresvärden att de absolut viktigaste sakerna är på plats innan du bestämmer dig för att ingå i ett avtal. För att fördriva ledig tid så är det alltid trevligt om huset är utrustat med med bekvämligheter som TV och en bra internetuppkoppling med Wi-Fi. Om hyresvärden har en hemsida så finns ofta all viktig information där, se denna hemsida som ett exempel. Här har man listat vad som ingår, hur nära fastigheten har till arbetsplatsen, affärer, restauranger och att man riktat sig främst mot personer som ska jobba på Husumfabriken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *